Inspectie onderzoekt huisartsenketen Centric Health (2024)

Table of Contents
Meer uit Gezond Net binnen
Inspectie onderzoekt huisartsenketen Centric Health (1)

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft een onderzoek ingesteld naar huisartsenketen Centric Health, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf.

ANPin Gezond21 januari 2023 - 11:55

Aanleiding voor het onderzoek zijn meldingen die over Centric Health zijn binnengekomen, maar de inspectiedienst wil niets loslaten over de aard daarvan. De Telegraaf schrijft over vestigingen van de huisartsenketen in Rotterdam waar de artsen te veel patiënten zouden hebben, wat onder meer ten koste zou gaan van de bereikbaarheid van de huisartsenposten.

Centric Health is niet bereikbaar voor commentaar, maar stelt in De Telegraaf dat er slechts tijdelijk te veel patiënten per arts waren. Het bedrijf zegt druk bezig te zijn meer huisartsen te vinden.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd stelde eerder al een onderzoek in naar huisartsenpraktijken die zijn overgenomen door bedrijven. De inspectie wil de mogelijke risico's in kaart brengen die deze vorm van huisartsenzorg voor patiënten heeft.

Meer uit Gezond

Oppositie valt nieuwe coalitiepartijen aan op zorgbezuinigingen

DEN HAAG (ANP) - Oppositiepartijen zien weinig positiefs in de plannen op het gebied van zorg in het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB. Het debat over de zorgbegroting van volgend jaar drijft regelmatig af naar de bezuinigingen op de zorg die de nieuwe coalitiepartijen hebben afgesproken. SP, GroenLinks-PvdA en D66 zijn niet te spreken over bezuinigingen op onder meer preventie, de ggz en gehandicapten- en ouderenzorg.

9 uur geleden

Tiende rokers stopte na accijnsverhoging, aldus RIVM

BILTHOVEN (ANP) - Een tiende van de rokers is gestopt na de accijnsverhoging van 2023, constateert gezondheidsinstituut RIVM op basis van een eigen onderzoek onder 1653 mensen. Bij een latere meting, onder nog 1340 mensen, bleek dat nog eens 18 procent minder is gaan roken en dat 20 procent in ieder geval een stoppoging heeft ondernomen.

21 uur geleden

Gezondheidsdienst ECDC waarschuwt: gonorroe wordt resistent

SOLNA (ANP) - Antibiotica werken niet goed meer tegen sommige vormen van de geslachtsziekte gonorroe. De bacterie die de ziekte veroorzaakt, wordt resistent. De Europese gezondheidsdienst ECDC noemt dat een zorgwekkende ontwikkeling, omdat het aantal besmettingen de laatste jaren toeneemt. Als bestaande geneesmiddelen niet goed meer werken, kan gonorroe meer gezondheidsschade aanrichten.

1 dag geleden

We eten twee keer zoveel suiker als we zelf denken

AMERSFOORT (ANP) - Nederlanders krijgen twee keer zoveel suiker binnen als ze zelf denken, aldus het Diabetes Fonds op basis van een representatief onderzoek onder 1140 volwassenen. Mensen schatten hun inname op 7,4 suikerklontjes per dag, maar het zijn er ruim 14. Driekwart van de inname komt niet gewoon uit koek, snoep en frisdrank, maar bijvoorbeeld via kant-en-klare sauzen en kruidenmixen.

4 dagen geleden

Ook in Nederland veelbelovende resultaten met MDMA tegen PTSS

GRONINGEN (ANP) - Volgens de Groningse onderzoeker Joost Breeksema, gespecialiseerd in psychiatrie en psychedelica, kan wel twee derde van de mensen met een nu nog lastig te behandelen posttraumatische stressstoornis (PTSS) baat hebben bij behandeling met de drug MDMA. Een Nederlandse staatscommissie adviseerde donderdag een dergelijke behandeling definitief mogelijk te maken. Therapie met de harddrug zou effectief en veilig zijn, aldus ook de commissie.

5 dagen geleden

VeiligheidNL: meer mensen op eerste hulp na ongeluk met fatbike

AMSTERDAM (ANP) - Kenniscentrum VeiligheidNL maakt zich zorgen over de toename van het aantal mensen dat na een ongeluk met een fatbike op de spoedeisende hulp (SEH) terechtkomt. Cijfers van 14 van de 83 SEH-afdelingen in Nederland laten zien dat daar de afgelopen jaren steeds meer slachtoffers van ongelukken met dit type elektrische fiets worden geregistreerd. In 2022 ging het om zeven slachtoffers, vorig jaar was dat aantal toegenomen tot 59 en in de eerste vier maanden van dit jaar kwamen al 33 fatbike-rijders op de eerste hulp terecht.

5 dagen geleden

Criminaliteit staat opname MDMA in lijst softdrugs in de weg

DEN HAAG (ANP) - De gevolgen van MDMA voor de gezondheid zijn "niet ernstig" en lijken daarmee klein genoeg om het middel van de lijst met harddrugs te halen, schrijft de Staatscommissie MDMA. Toch vinden de adviseurs het geen goed idee om MDMA nu op de lijst met softdrugs te zetten of zelfs te legaliseren. Een versoepeling zou namelijk de criminaliteit kunnen aanwakkeren.

6 dagen geleden

Net binnen

  • FinancieelGedemotiveerd personeel kost Britse economie 305 miljard euro08:16
  • TholenMag de vlag uit? Stuur jouw Geslaagd-foto in en straal in de Bode!08:15
  • BevelandZeeuwse gemeenten en Scalda tekenen samenwerkingsovereenkomst08:01
  • FinancieelFinancial Times: Brussel verhoogt importheffingen Chinese auto's07:52
  • VoetbalDumfries maakt zich niet druk om keuze voor Simons of Frimpong07:33
Inspectie onderzoekt huisartsenketen Centric Health (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated:

Views: 6574

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.